Project Fort bij Rijnauwen

Prijsvraag zomerkamer fort bij Rijnauwen

June 24, 2019 56 keer bekeken 0 comments

In het voorjaar heeft Staatsbosbeheer verschillende architecten gevraagd om een schetsontwerp te maken voor de zomerkamer op het fort bij Rijnauwen.

 Een zomerkamer is de ontvangstruimte voor bijeenkomsten van de ‘Wachters van Rijnauwen’ in de zomermaanden van april tot en met september. De ‘Wachters van Rijnauwen’ is een selecte groep bedrijven en organisaties. Zij dragen het fort een warm hart toe en leveren een financiële bijdrage aan de instandhouding. Een uitdagende opdracht voor de architecten want er moet aan een aantal randvoorwaarden worden voldaan. Zo moet de zomerkamer moet licht en demontabel zijn, in het landschap en op het fort passen, duurzaam zijn en natuurlijk binnen budget.

Een deskundige jury heeft het ontwerp van Atelier Robidoux, samen met architect Iris de Kievith en Bureau Bouwkunde als winnaar van de inzendingen verkozen. Het ontwerp met als naam ‘La voile boise’ bestaat uit een glazen demontabele kas gehuld in een houten sculptuur. Door een lint van geweven takken op hoogte en rond een glazen kas te plooien lijkt een natuurlijke, houten sculptuur te zweven tussen de bomen. De luchtigheid en de vloeiende vorm van de Zomerkamer vormen een contrast met het massieve hoekige fort.


De komende periode wordt het ontwerp verder uitgewerkt en een vergunning aangevraagd. Vervolgens wordt de zomerkamer in etappes worden opgebouwd.
 

0  Comments